FNF Metal  //  Blog

DÖNERCİ AÇMAK

      DÖNERCİ DÜKKANI AÇMAK   Kebapçıdan pideciye, köfteciden hamburgerciye ünlü fast food markaları  son yıllarda şube açma yarışına girdi. Yoğun rekabet, bazı markalarda franchise maliyetini oldukça azalttı. Uluslararası fast food zincirleri 1980’li yıllarda Türkiye de çalışmaya başladıklarında karşılarında hemen hemen hiç rakip yoktu. Bu yüzden  hızla büyüyerek tüm ş...

DÖNERCİ AÇMAK kategorisinde admin tarafından paylaşıldı. | 36350 kez görüntülendi. Devamı...

KÖFTECİ AÇMAK

KÖFTECİ DÜKKANI AÇMAK   Kebapçıdan pideciye, köfteciden hamburgerciye ünlü fast food markaları  son yıllarda şube açma yarışına girdi. Yoğun rekabet, bazı markalarda franchise maliyetini oldukça azalttı. Uluslararası fast food zincirleri 1980’li yıllarda Türkiye de çalışmaya başladıklarında karşılarında hemen hemen hiç rakip yoktu. Bu yüzden  hızla büyüyerek tüm şehirlere yayıldı...

KÖFTECİ AÇMAK kategorisinde admin tarafından paylaşıldı. | 45536 kez görüntülendi. Devamı...

PASTANE ACMAK

      PASTAHANE AÇMAK İSTİYORUM   Tüm Pastacılar Derneği’nin verilerine göre, Türkiye’de yaklaşık 30 bin pastane bulunuyor. Yarım asırdan fazla faaliyet gösteren pastane sayısı 150 civarında. Bunun 70 i İstanbul’da bulunuyor. Sektörün ulaştığı büyüklük ise yaklaşık 20 milyar dolar civarında. Sektörde 500 bin kişi istihdam ediliyor Pastane sektöründe öne çıkan bazı markalar, zincir...

PASTANE AÇMAK kategorisinde admin tarafından paylaşıldı. | 22971 kez görüntülendi. Devamı...

RESTORAN AÇMAK

      RESTORAN AÇMAK İSTİYORUM   Medeniyetlerin başlangıç noktası Mezopotamya olarak kabul edilmekte ve yemek biliminin de buradan başlayıp yayıldığı kabul edilmektedir. Mezopotamya; Mısır, Anadolu ve diğer yerleşim yerlerini etkilemiştir. Yemek kültürü bu medeniyetlerden Avrupa’ya yayılmıştır. İnsanlar Orta Çağ da çeşitli  baskılar nedeni ile ya şatolar da yada evlerinde yaşamlarını sürdürmüşler ve beslenme...

RESTORAN AÇMAK kategorisinde admin tarafından paylaşıldı. | 9241 kez görüntülendi. Devamı...

Yumurta

Yumurta Yumurtanın tazeliği nasıl anlaşılır? 1. Su testi . Bir kabın içine 1 lt su içine yüz gr. tuz atarak tuz çözülene dek karıştırılır. Yumurtalar suyun içine bırakılır. Taze olan yumurta dipte kalır. Bayat yumurtalar ise  bayatlık sürelerine  bağlı olarak sivri olmayan uçları yukarı doğru bakacak şekilde durur. Bunun nedeni yumurtada bulunan ve yumurta bayatladıkça artan hava boşluğudur.Yumurta altı haftalık veya da...

YUMURTA kategorisinde admin tarafından paylaşıldı. | 2525 kez görüntülendi. Devamı...

Mutfakta kaliteyi saglamanın yolları

Mutfakta Kaliteyi Sağlamanın Yolları Yürütülen yiyecek içecek operasyonunda kaliteyi sağlamanın en güvenli yolu yapılan her işi belirli bir standarda uygun olarak yapmaktır. İstenilen standardı korumanın yolu ise, işi sistematik bir şekilde istikrarlı bir şekilde yapmaktır. Mutfakta da işler bu şekilde yürümektedir. Kaliteli işlere imza atan mutfaklara bakıldığında planlama aşamasında tüm noktaların ne kadar isabetli düşünüldüğü ...

Mutfakta kalite kategorisinde admin tarafından paylaşıldı. | 3524 kez görüntülendi. Devamı...

Hastahane mutfaklarında hijyen

Hastane Mutfaklarında Hijyen Kontrolü   Yemeklerin hazırlandığı mutfak temiz ve hijyen bir alan olmalıdır. Bulaşıkların yıkandığı Kirli bölümden  yemek pişirilen temiz bölüme geçiş olmamalıdır. Bu nedenle bu iki bölüm fiziki olarak birbirinden  ayrılmalı ve personelin kirli bölümden temiz bölüme geçişi engellenmelidir.   Duş ve tuvalet bölümünün yemek pişirilen alana açılan kapısı ...

Hastahane mutfaklarında hijyen kategorisinde admin tarafından paylaşıldı. | 2520 kez görüntülendi. Devamı...

Gıda kalitesi

Gıda Kalitesi  Gıdalar üretim tarihlerine bağlı olarak zamanla bozulabilir. Gıda depolama ve koruma bilimi sayesinde bozulmaların yavaşlatılması konusunda büyük mesafeler kat edilmiştir. Gıdaların raf ömrünün kısalması ve gıda kalitesinin bozulmasında ürünlerin içinde bulunan microorganizmalar yol açmaktadır.Gıda muhafaza yöntemleri (kurutma, konserve, vb) aracılığıyla gıdaların raf ömürleri uzatılır.Oksijen sonraki bir fa...

Gıda kalitesi kategorisinde admin tarafından paylaşıldı. | 2402 kez görüntülendi. Devamı...

Gıda saklama koşulları

Endüstriyel mutfak kullanan işletmeler,kullandıkları mutfak ekipmanları ve kullandıkları malzemelere verdikleri önem kadar gıdaların hazırlanması,pişirilmesi ve saklanmasınada çok önem vermeleri gerekmektedir.Pastane malzemeleri de gerek hijyen gerek saglık normları dikkate alınarak,standartların uygun gördüğü pastane dolaplarında saklanmalı ve servis edilmelidir.       YİYECEKLERİ SAKLAMA KOŞULLARI   Yiyecekleri satın almak kadar uygun ko...

Gıda saklama koşulları kategorisinde admin tarafından paylaşıldı. | 5210 kez görüntülendi. Devamı...

Besin hazırlık ve pişirmede hijyen

Endüstriyel mutfak kullanan işletmeler,kullandıkları mutfak ekipmanları ve kullandıkları malzemelere verdikleri önem kadar gıdaların hazırlanması,pişirilmesi ve saklanmasınada çok önem vermeleri gerekmektedir.Pastane malzemeleri de gerek hijyen gerek saglık normları dikkate alınarak,standartların uygun gördüğü pastane dolaplarında saklanmalı ve servis edilmelidir.       Besin Hazırlık ve Pişirmede Hijyen    Yiyecekler uygun yönte...

Besin hazırlık ve pişirmede hijyen kategorisinde admin tarafından paylaşıldı. | 3624 kez görüntülendi. Devamı...